Kennel Daneskjold
Working Malinois


Hunde vi vælger til avl:

De hunde vi udvælger til avl er testede for brugsegenskaber og nøje udvalgt, både efter afstamning og efter hvad den enkelte avlshund har af mentale styrker og brugsegenskaber. Sundhed er en selvfølge.

Brugsegenskaber og mentalitet er stærk arveligt og ordsproget: "æblet falder sjældent langt fra stammen" gælder også i hundeavl!

I ideel brugshundeavl handler det om at finde avlspartnere, som komplimenterer hinanden, uden at de svagere sider bliver forstærket, men gerne sådan at de stærke sider bevares eller forstærkes. 

Forskellighed i valg af hunde til avl:

Opdrættere og specialklubber verden over, har forskellig mening om hvordan den ideelle brugsmalinois skal være mentalt sammensat. Hvad der prioriteres af egenskaber og hvad der er focus på, har at gøre med hundenes anvendelse til sport og/eller tjeneste og der ses på avlshunde med forskellige indgangsvinkler.

Vi skal være glade for forskelligheden, for netop derved undgår vi en ensretning i avlen, der på lang sigt kan ødelægge den samlede genpulje for racen. I stedet giver det mulighed for at vælge, da der findes forskellige populationer af hunde rundt om verden. Hvis hundene alle var ens, ville det gøre det svært at finde avlspartnere der komplimenterer. Til gengæld, hvis alle gener er spredt ud, uden styr på, hvor de enkelte egenskaber er stærke, så vil det gøre det meget svært at være opdrætter og være svært at forudsige hvilke styrker der vil være i ens hvalpekuld !

Variationer og populationer(grupper af typemæssigt ens hunde) gør det muligt, at kunne finde og bruge de hundetyper, man som opdrætter, selv sætter størst pris på og som passer bedst til hundenes anvendelse! 


Jessie du Chemin de L'Esperance (født 1/11-1994)

Jessie er mor til vores K1, P1 og O1-kuld.

Jessies mest kendte afkom indenfor IPO-sport er IPO3 Daneskjold Oliver.

Daneskjold Oliver og Lone Nielsen blev nr.3 til FCI IPO VM i 2002.

Jessie er desuden mor til   Daneskjold Pippi:   IPO-R:  T-A, T-B, FL-A, FL-B, F-A. PH-kåret, SPH2, DCH-Elite.
Redningshund i 8 år og med på virkelige indsatser, med til VM for redningshunde 3 gange.


År 2002:

DKK's æresnål tildeles Kennel Daneskjold for: "fremgangsrigt opdræt af malinois"

I 2002 blev Danmark nr.2 som land til FCI IPO VM. Hele det danske landshold var malinois og alle malinois var fra vores kennel.

Sølvpokalen blev vundet hjem af Daneskjold Oliver og Lone Nielsen, Daneskjold Hard og Tommy Eskildsen, Daneskjold Luna og Lene Geisler, Daneskjold Lobo og Henrik Hjort, Daneskjold Indy og Jens Vinther.

DKK overgav os, som en erkendtlighed, den store sølvpokal og den står i dag som minde om den tid, hvor det hele startede med malinois i IPO-sport i Danmark og vi var blandt pionererne!  Hass


IPO3 Cobra von der Wautz (født 9/3-1995)

Cobra gav også mange gode hvalpe. Cobra er mor til vores N1, S1 og V1-kuld.

En af de mest kendte er  IPO3 Daneskjold Nero. På working-dog er registreret 36 hvalpe efter Nero.


IPO1 Chrissy vom Parchimer Land (født 14/1-2002)

Chrissy, en meget mentalt stærk tæve og en super nedarver af gode brugsegenskaber. Sundheden af hendes hvalpe er også i top. Chrissy er mor til vores A2, E2, J2, P2 og Q2-kuld.

Mange af hendes hvalpe har opnået høje brugsresultater ligesom mange af hvalpene også er i politiets tjeneste i Tyskland, Sverige og Danmark.

Mange af hvalpene er igen brugt i avl ude i verden. Ligesom vi selv i stor udstrækning anvender hendes hvalpe og efterkommere i vores avl. Chrissy har været en meget værdifuld tæve i avlen. Klik på Chrissy og se på hvalpene !

Vi takker vores tyske samarbejdspartner, Oswald Bugenhagen, for samarbejdet omkring Chrissy.


IPO3 Vandalen's Eureka (født 21/9-2001)

Eureka er mor til vores D2, G2, K2 og R2-kuld.

 


IPO3 Daneskjold Andra (født 18/1-2004)

Andra er mor til vores M2, S2 og T2-kuld.

Andra er solgt til Kennel Mecberger i Finland!

Andra bærer "langhårs-genet" og er mor til 2 tervueren, Daneskjold Milo og IPO3 Daneskjold Milka.


IPO3 Es-Flindtto's Colli (født 6/12-2003)

Colli er mor til vores O2, V2, W2 og Z2-kuld. Colli er også en meget succesfuld avlstæve, desuden har hun klaret den hårde tyske DMC-avlskåring.

Omend hendes hvalpe er unge endnu, så er allerede 3 i politiets tjeneste samt flere IPO-titler er opnået. Z2-kuldet er en gentagelse af W2-kuldet. Vi forventer at mange af Collis hvalpe vil blive anvendt i avl.

Vi takker også her vores Tyske partner, Ossi, for at stille så prægtig en tæve til rådighed for os.


IPO3 Daneskjold Jolene (født 16/5-2006)

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk