Kennel Daneskjold
Working Malinois

Vores målsætning:

 

" At opdrætte gode og sunde hunde, som er velegnet til brugshundesport eller tjeneste og som fungerer i familien."

En god og sund brugshund er også en dejlig hund i familien, såfremt dens behov for aktivitet og opgaver bliver tilgodeset.

Vi avler på hunde som genetisk, gennem generation efter generation, er udvalgt efter brugsegenskaber og sundhed, og som indeholder alle de egenskaber, der skal til for at være en alsidig brugshund i god balance med sig selv og sine omgivelser.

Ligesom udseendet er brugsegenskaber arvelige, og brugsegenskaber kan kun dokumenteres gennem prøver eller eksaminer, som indeholder de øvelser og de opgaver, der kan kræves løst af en god brugshund.

 

Lidt om vores synspunkter:

 

   MentaltestMMentaltest:

De fleste mentaltests viser ikke om hunden er egnet til brugshundearbejde, idet der ikke testes om hunden kan klare belastninger i det egentlige forsvarsarbejde, ligesom der heller ikke testes om den kan forsvare sin fører, når det er påkrævet. Der testes heller  ikke om hunden har evner til koncentration for løsning af større søgeopgaver og om hunden kan samarbejde eller arbejde under belastende situationer.

Alsidig brugshund:

Med en alsidig brugshund mener vi en hund, som naturligt har medfødte store drifter, energi, stor lyst til livet, socialt engagement, legelyst, førbarhed, koncentration, sporlyst, ædelyst, selvsikkerhed, nysgerrighed, belastbarhed, mod og kamplyst. Alle de egenskaber, der er påkrævet for at kunne løse enhver opgave indenfor brugshundearbejde.

Social mentalitet: 

 Ud over disse medfødte brugsegenskaber, så præger vi personligt vores hunde til at være glade for mennesker og til at kunne færdes trygt ude i samfundet.

En mental stærk, velpræget og veltrænet brugshund viser sig ved at være fri, åben og balanceret.

Oftest meget venlig og imødekommende overfor fremmede, og der skal meget til at bringe den ud af fatning. Derfor ses aggression kun hvis det absolut er påkrævet.  

Prægning: 

En god brugshund er en rigtig dejlig hund på alle måder. MEN, når det er sagt, så kan opdrætteren kun stimulere hvalpens lyst og evner frem til du henter den, derefter er det din opgave at vejlede hvalpen ud i livet og præge den til at blive en balanceret og glad hund, der kan begå sig ud i samfundet og løse de opgaver du stiller den.

En lille hvalp er meget påvirkelig af den opdragelse, de oplevelser og omgivelser du giver den. Så et godt resultat er i høj grad afhængig af, at hvalpen får den rigtige vejledning og træning i unghundeperioden.

 

 

Forskellighed:

Hvalpe er født med variationer i drift, energi, aktivitet, dominans, bytteforsvar m.m. De er født med små forskelle i hvor aktive de er eller hvor højt og intens deres drift og legelyst kan udvikles. Eller hvor lav deres tærskel er for at reagere med forsvarslyst.

Hvis de arvelige egenskaber (deres stambog) er af høj kvalitet, så vil alle hvalpe kunne bruges i sport eller tjeneste, men de små forskelle gør at nogle hvalpe passer bedre til netop din personlighed.

Valg af hvalp:

Det betyder at man skal vælge hvalp efter hvem man er som person, hvilken hundesport man ønsker at dyrke og under hvilke forhold hvalpen skal vokse op. Har du fundet et godt hvalpekuld, så handler det om at få den hvalp der passer bedst til din egen mentalitet og de forhold du kan tilbyde i hverdagen. 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk